Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

Lezing Heemkundekring “De Kleine Meijerij”

  Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt,

 Heukelom, Moergestel, Oisterwijk, Udenhout 

 

 

 

 Lezing op woensdag 21 november 2018 over DE EERSTE WERELDOORLOG, de nasleep
door Tom Sas
 Aanvang 20.00 uur in het gemeenschapshuis Den Boogaard in Moergestel

Op 11 november 1918 is de Grote Oorlog 1914-1918 voorbij. Er wordt een wapenstilstand gesloten. Ook Nederland kan opgelucht adem halen, de oorlog is aan ons land voorbijgegaan. Maar hij is ook hier niet onopgemerkt gebleven. Nederland neutraal betekent alleen maar, dat wij niet in het vechten betrokken zijn geraakt. Ook in ons land waren de gevolgen groot en dan met name in de zuidelijke provincies.

Wat had Brabant meegekregen van die oorlog en hoe stond Brabant erbij na de Wapenstilstand?

Tom Sas (36 jaar) is geboren en getogen in Oirschot komt het vertellen. Na een studie geschiedenis in Nijmegen vanaf 2007 is hij in

's-Hertogenbosch neergestreken. Hij is docent geschiedenis aan het

Ds Piersoncollege en secretaris van het Studiecentrum Eerste Wereldoorlog. In 2016 verscheen ‘Brabant en de Eerste Wereldoorlog’, bij Uitgeverij Aspekt. Op 26 oktober verschijnt bij dezelfde uitgeverij het nieuwste boek, onder de naam, ’s-Hertogenbosch en de Eerste Wereldoorlog’.

Woensdag 21 november om 20.00u in Den Boogaard in Moergestel Sint Jansplein 5 , 5066AR Moergestel, tel. 013- 2073444 We vragen een eigen bijdrage van € 2,00 per persoon aan niet leden. Leden hebben gratis toegang.

 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.