Details

Zaterdag 4 mei 2019 van 18:45 tot 20:15 uur
Afgelopen
Mgr Bekkersplein 2, Haaren


Alle inwoners van Haaren zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de dodenherdenking op 4 mei, die dit jaar nieuw, eigentijds, is opgezet.Ook verenigingen, zoals de gilden, Haarense Veteranen, basisscholen, Muziekvereniging St. Gregorius, Zanggroep Vocalis, de Heemkundekring, Bevrijdingslopers en de Scouting Haaren zijn daarbij betrokken.We verzamelen om 18.45 uur bij de ingang van het Gemeentehuis. Vandaaruit wandelen we een korte route van ca 850 m. (zie kaartje) over verharde paden/wegen, waarin we een paar keer stil staan voor muziek, een lied en gedicht.
We eindigen bij het monument van onze Schotse bevrijders, achter het gemeentehuis, waar we rond 20.15 het officiële gedeelte afsluiten.
We hebben deze route gekozen om aandacht te schenken aan onze verzetshelden André Vissers, Marius van de Wildenberg en Engeltje Witlox. De straten in de route zijn ook naar hen vernoemd.
We hopen er met elkaar een mooie, gedenkwaardige, bijeenkomst van te maken, want:
wat toen gebeurde mag nooit vergeten worden.
We nodigen dorpsgenoten uit op 4 mei de vlag halfstok te hangen (vanaf 18.00 uur tot zonsondergang).


Met vriendelijke groet,
Haarens Comité 4 en 5 mei


Gijs Herber, Marion Denissen, Rikie van den Brand, Bert Pijnenburg, Paulien Steggink, Peter Franken, Brenda Bouwman en Mariëtte Denissen

Thema
Cultuur en natuur

Over de organisator

Haarens comité 4 en 5 mei
Het Haarens comité 4 en 5 mei wil elk jaar op 4 mei, samen met alle Haarense inwoners, op een eigentijdse wijze alle oorlogsslachtoffers ...... Lees meer