Ontdek Permatuin Hoge Raam tijdens de Velt-ecotuindagen

Vermeer Duurzame Diensten

Details

Zondag 4 juni 2023 van 13:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Hoge Raam 5
Haaren, Nederland

Noteer het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 juni alvast in je agenda. Verspreid over Vlaanderen en Nederland openen meer dan 280 ecologische tuinen hun poort. Ook Permatuin Hoge Raam in Haaren neemt deel. Kom een kijkje nemen en ontdek hoe je een tuin op een ecologische manier kan aanleggen en beheren. Bekijk tevens de foto tentoonstelling over Eten van Dichtbij.

 

Een prachtige permacultuur samentuin, voedselbosranden en een Tiny Food Forest  staan centraal in de tuin. Zo kan je deze tuin het beste omschrijven. Wil je dat allemaal met je eigen ogen bewonderen? Dan ben je zondag 4 juni tussen 13 en 17 uur van harte welkom. 

 

Evelien IJpelaar is fotograaf en is gespecialiseerd in macrofotografie. Ze laat met haar foto’s details zien waar je normaal gesproken makkelijk aan voorbij loopt. Ze fotografeerde in verschillende (moest)tuinen in Noord-Brabant en daaruit ontstond de serie ‘Eten van dichtbij, een andere kijk op groente en fruit’.
 Bekende soorten groente en fruit werden in beeld gebracht, maar ook onbekende kruiden en andere eetbare bloemen en planten. Het is een abstracte serie geworden waarbij je je als kijker mag verwonderen. Met deze serie wil Evelien je bewustmaken van hoe mooi de natuur is, in het bijzonder dat wat we eten. Op zondag 4 juni zijn de foto’s te zien in de tuin.

 

Iedereen die wil kan een rondleiding krijgen. Bovendien worden er ecologische tips en trucs gedeeld. Zo kan je leren hoe je, zonder gebruik te maken van pesticiden en kunstmest, tuiniert met respect voor mens en dier.

 

Voor meer info kan je contact opnemen met John Vermeer via 06 12 579 879.  

 

Alles over de Velt-ecotuindagen ontdek je via www.velt.nu/ecotuindagen.

Thema
Buurt en leefbaarheid, Cultuur en natuur, Recreatie en ontspanning

Reacties

Over de organisator

Vermeer Duurzame Diensten
Wij bevorderen op allerlei manieren duurzaam leven en werken. Daarbij zoeken we een gezonde balans tussen People - Planet & Profit (PPP)...... Lees meer