Adem is LEVEN. Zet de eerste stap naar jezelf, kom naar een Ademcirkel!

Rijk Lijf - Ademwerk

Details

Woensdag 3 april 2024 van 19:00 tot 20:30 uur
Afgelopen
Belversestraat 40
Haaren, Nederland
Terugkerende activiteit
Elke 2 weken op woensdag tot en met 17 april 2024

Hallo!

Ik ben Tine Cartuyvels, ademcoach bij Rijk Lijf, en in 'het Bergkristal' aan de Belversestraat 40 te Haaren geef ik om de week, op woensdagavond, ademcirkels.

Ademcirkels zijn sessies van 90 minuten waarin we ademtechnieken gebruiken om emotionele en fysieke spanningen los te laten uit ons lichaam. We leren aanwezig te zijn in ons lichaam en in het moment, om zo om te leren gaan met hetgeen ons momenteel bezighoudt/dwarszit, om zo uit vastgeroeste patronen te stappen die ons niet meer dienen. Ademtechnieken zijn bewezen, effectieve technieken die het best te omschrijven zijn als een krachtige manier van mediteren. 

- De eerste ademcirkel begint om 19.00 u

- De tweede om 20.45 u

Het maximaal aantal deelnemers per ademcirkel is 8.


Voor wie is dit?

Voor iedereen die nieuwsgierig is en een stap wilt zetten naar een vrijer gevoel van leven. Als je wilt leren hoe je losser kan komen van stress, angsten, onzekerheid, emotionele blokkades, boosheid, relatieproblemen, futloosheid en noem maar op.
De adem heeft een directe invloed op onze fysieke en emotionele gezondheid. Het is van groot belang dat jouw adem vrij door je lichaam stroomt.

Misschien herken je dit wel:
- Je zit vaak achter schermen (op je werk of thuis).
- Als de kinderen slapen zit je eindeloos te scrollen op je telefoon of tablet
- Je stapt moeilijk uit patronen waar je eigenlijk last van hebt
- Je leven voelt soms vlak
- Je hebt stress
- Je piekert
- Je slaapt slecht
- Je bent vermoeid
- Je hebt je emoties niet in de hand
- Of je voelt juist veel minder
- Je hebt de wens naar meer balans en overzicht
- Je denkt elke dag morgen, morgen ga ik het anders doen. Maar morgen lijkt die verandering toch opeens weer zo ver weg.

Door het drukke, complexe leven van tegenwoordig leven we met z'n allen steeds meer in ons hoofd. Daarbij vergeten we maar al te vaak dat we ook een lichaam hebben. Dit kan er voor zorgen dat je de band met je lichaam uit het oog verliest. Dat je minder contact hebt met je eigen noden en behoeftesDat je simpelweg niet meer voelt wat je nodig hebt, wat logisch is, want:

We voelen immers met ons lichaam, niet met ons hoofd!

Dat niet voelen kan na een tijdje heel erg uitputtend zijn. We piekeren ons suf met steeds dezelfde gedachten, maken ons zorgen over de toekomst en het verleden, terwijl we het 'nu' steeds meer vergeten. Ook voelen we niet meer wat ons lichaam ons wil vertellen en missen we misschien de vroege alarmbellen van ziekte, stress of burn-out.

Een ademcirkel is er om uit je hoofd in je lichaam te landen

Dit doen we met behulp van een ademtechniek, namelijk de bewust verbonden ademhaling. Deze krachtige ademtechniek geeft niet alleen je immuunsysteem een boost, maar geeft de kans om oude patronen, spanningen of emoties los te laten zonder dat je hoeft te weten waar het allemaal vandaan komt.
We leren in volle ontspanning bewust te voelen wat er ons nog weerhoudt een vrij leven te leiden. We leren te verzachten naar onszelf en daardoor ook naar de ander, ons veilig te voelen in ons lichaam en meer liefde toe te laten in ons leven. 

Kortom: meer verbinding voelen met onze levensenergie. Wie wil dit nou niet?

Naast het krachtige Ademwerk maak je in een ademcirkel van Rijk Lijf ook kennis met verschillende vormen van lichaamswerk, energiewerk, yoga, qi gong, meditatie.

De cirkels zijn zowel voor beginners als gevorderden. We komen samen in kleine groepjes van max. 8 mensen om de aandacht en veiligheid te kunnen blijven bieden.

Ben je nieuwsgierig? Aanmelden kan op www.rijklijf.com

 • Waar? Belversestraat 40 te Haaren in de ruimte van 'Het Bergkristal'.
 • Wanneer? Om de week op een woensdagavond 


Voordelen Ademwerk:

 • Kalmeert je zenuwstelsel

 • Verlaagt de bloeddruk en verbetert de bloedsomloop

 • Vermindert stress en angst

 • Verhoogt je energie en verbetert je immuunsysteem

 • Meer innerlijke rust en balans

 • Helpt pijn te verminderen

 • Verbetert je nachtrust

 • Vergroten van je emotionele veerkracht

 • Helpt bij depressie

 • Verbetert de focus

 • Helpt bij verslavingen

 • Helen van oude wonden, trauma's en emotionele littekens

 • Vergroten van je bewustzijn

Thema
Recreatie en ontspanning, Sport en beweging, Zorg en gezondheid

Over de organisator

Rijk Lijf - Ademwerk
In deze maatschappij waar we allemaal heel erg in ons hoofd leven, het snel gaat, veel stress is en de druk hoog ligt, begeleid ik mensen...... Lees meer