Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Mooie naam voor Park achter de kerk

Marion Denissen, (Park achter de kerk)
9 februari 2019 , 100x gelezen

U weet ongetwijfeld al, dat er achter de kerk in Haaren een nieuw park wordt ontwikkeld.
Een mooi gelegen park tegen het centrum aan, met aangrenzend een kleine nieuwe woonwijk aan het Leypad.
Een werkgroep onder leiding van de gemeente Haaren is dit gebied aan het inrichten, want er moet gewandeld kunnen worden, de Scouting moet er kunnen spelen, de jeugd vissen en het gebied moet ook toegankelijk worden voor gebruikers van rollators en rolstoelen.
Om de betrokkenheid van de Haarense inwoners met dit gebied te vergroten, wil de werkgroep alle inwoners van Haaren de gelegenheid te geven een naam te verzinnen voor dit gebied.
De nieuwe bewoners van de woonwijk hebben al een mooie naam aangedragen.Een naam vanuit het verleden. Op topografische kaarten van 1866 en later wordt deze naam al gebruikt. De naam Avedonk is vermoedelijk bij niemand bekend. Je kunt de naam vinden op: www.topotijdreis.nl. Bij navraag bij het BHIC kwam boven water dat al in 1349 deze locatie de Havicsdonk wordt genoemd. Later wellicht verbasterd tot Avedonk. De Havicsdonk wordt omschreven als een hoger gelegen plek waar een havik huist.
De werkgroep ondersteunt deze mooie naam, en is benieuwd of u dit ook vindt.
Of wilt u een andere naam indienen voor dit gebied, dan kan dat ook. U stuurt uw reactie of
andere naam naar info@haareneen.nl en wij nemen het mee richting de werkgroep. Dit kan tot 20 februari. Andere ideeën zijn ook altijd welkom. Kom ook gewoon eens wandelen bij het parkje in aanleg. Kun je zien hoe mooi het is.

Gemeente Haaren, Scouting Haaren, Beweegroute Haaren, Bijenvereniging St. Ambrosius,
bewoners Leypad 2.0 en HaarenEEN

Reacties

Sjef 19 februari 2019
Avedonk is weliswaar een mooie oude naam, maar gold voor de overkant. Het nieuwe parkje ligt aan deze kant... Ik had eerder al wat namen gemaild, maar mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar "De Rûipers", zoals die omgeving vroeger in het dialect werd genoemd. Veel succes!
Bekijk meer nieuws in de buurt »