Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

In gesprek met Peter de Ruijter (2019)Een heleboel commissies

Peter, wie kent ‘m niet? Hij heeft een flinke staat van dienst als het om ‘Carnaval in ons Strûivendurp’ gaat:

30 jaar lid van de carnavalsvereniging De Strûivenwèners en 30 jaar lid van de optochtcommissie. Hij ‘zat’ ook 20 jaar in de Raad van Elf (als lid, bestuurslid, adjudant “maar niet als prins!” red: Peter hoeft niet zo op de voorgrond); en was lid van de tentc’sie, wagenbouwc’sie en feestc’sie.

“Nu heb ik dan toch besloten te stoppen met de optochtcommissie” aldus Peter, die meteen erbij vertelt dat hij wel lid blijft van de vereniging. “Ik heb alles met veel plezier gedaan, maar vind het nu wel prettig om geen verplichtingen meer te hebben. Natuurlijk blijven we wel carnaval vieren, want dat vinden we allebei erg gezellig”. Met ‘we’ bedoelt Peter ook Karin, zijn vrouw, die hem bij alle werkzaamheden steunt. “Ook zij stopt met haar activiteiten als jury, maar blijft ook lid van de club”.

Het stokje wordt doorgegeven

Peter is blij is dat Frank Leussink hem op gaat volgen in de optochtcommissie. Peter deed veel papierwerk ‘op de achtergrond’. “Er moest veel geregeld worden; we volgden een strakke planning”. Nu zijn er meer regels, bijvoorbeeld voor het vervoer van personen, en moet snel worden ingespeeld op zaken. Maar Frank weet zich gesteund: Peter laat een bijgewerkt draaiboek achter, mèt de laatste updates van Carnaval 2019!

Sjefke Carnaval 2019

Mooi dat Peter onlangs bij Bavaria in Lieshout in het zonnetje werd gezet als Stille Kracht achter het carnavalsgebeuren: als een van de Sjefkes Carnaval 2019. Ze hebben het goed gezien daar in Lieshout: een stille, onmisbare kracht die zelf zegt “Ik hoef niet per se in beeld”, maar veel betekend heeft voor ons dorpse carnaval. Dus, zoals ook dhr Swinkels en Björn van der Doelen bij de huldiging laten weten: “Kom je straks deze bijzondere held tegen? Neem dan je petje voor hem af!”