HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

‘Dagje Thuis’ voor ouderen ook in Haaren

  • 198 weergaven

  • Rubriek: Nieuws

PERSBERICHT       

"Dagje Thuis’ voor ouderen in Haaren  

Voor ouderen die wat afleiding en gezelschap kunnen gebruiken start in Haaren binnenkort een wekelijks Dagje Thuis in gemeenschapshuis Den Domp. 

Dagje Thuis richt zich op zelfstandig wonende ouderen met bijvoorbeeld lichamelijke of  geheugenproblemen en die behoefte hebben aan wat gezelschap. De gedachte is  de deelnemers een steuntje in de rug te bieden.

Elke woensdag van 10.00 tot 16.00 kunnen zij elkaar in Den Domp ontmoeten, praten, samen eten of meedoen aan wisselende, lichte activiteiten. Denk aan puzzelen, simpele bewegingsoefeningen of handwerken, of gezellig een dagje weg. 

De gasten bepalen steeds zelf het programma van de dag. Daarbij krijgen ze begeleiding van een professional en enkele vrijwillige gastvrouwen. De lunch wordt verzorgd.  

Mantelzorgers

Dagje Thuis betekent tevens ontspanning voor partners en mantelzorgers. Die hebben dan immers wat uurtjes tijd voor zichzelf. Niet onbelangrijk, want sinds de samenleving besloot ouderen langer thuis te laten wonen, wordt de groep mantelzorgers hand over hand groter. In tegenstelling tot vrijwilligers kunnen zij geen nee zeggen tegen hun zorgtaak.   

Het project is een initiatief van onder andere  KBO, GGD, ContourdeTwern, Zorggroep Elde, Vivent Thuiszorg, T’Heem, Cello, dorpshuis Den Domp en de gemeente Haaren.  Soortgelijke projecten lopen al met succes in Helvoirt, Esch en Boxtel.       

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd als deelnemer of vrijwilliger, of kent u iemand voor wie Dagje  Thuis een uitkomst is, neem dan contact op met 

Frank van Gorp, 06 826 25 359  

of

Ineke Matheeuwsen, 06 836 92 717

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.