Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

Ondertekening overeenkomst duurzame herinrichting Mgr. Bekkersplein in HaarenVanochtend ondertekenden de gemeente Haaren, Dolmans Landscaping Group en Van der Zanden de bouwteamovereenkomst voor de herinrichting van het Mgr. Bekkersplein in Haaren. Het plein is een centrale plek in het dorp. In 2017 is een co-creatieproces doorlopen om te komen tot een herinrichting van het plein en de directe omgeving er van. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente Haaren hebben samen gewerkt aan een schetsontwerp. Van dit ontwerp is begin 2018 een gedetailleerd sfeerbeeld gemaakt.

Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Aan de hand van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen van de gemeente Haaren is het werk gegund aan Dolmans Landscaping Group en Van der Zanden. Zij gaan met de gemeente en ondersteund door SOOH in een bouwteam aan de slag. Doel is om het plein op alle vlakken zo duurzaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het materiaalgebruik, groeninrichting, biodiversiteit, verlichting en klimaatadaptatie. Niet alleen duurzaam als het plein klaar is, maar ook tijdens de werkzaamheden. Ze werken bijvoorbeeld samen met lokale ondernemers en gaan zo efficiënt als mogelijk om met transport.

‘Tuin van Brabant’

Na de officiële ondertekening, plantten de partners het ontwerp met bloemzaadjes. Hiermee zetten ze op symbolische wijze de bloei van het plein in gang. De ‘Tuin van Brabant’ krijgt een plek midden het dorp waar het trots op kan zijn. Tot aan de zomervakantie worden voorbereidingen getroffen en het ontwerp uitgewerkt. In het najaar starten de werkzaamheden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.