HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

Swingende Muziek Proeverij. Daar wil je bij zijn.

  • 510 weergaven

Het organiserende comité van Muziekvereniging Sint Gregorius is er vol van. Ruud Schoenmakers en Erwin Smetsers vertellen enthousiast over “De Muziek Proeverij”: een evenement voor iedereen. Lokaal en Haarens en tegelijk vol verrassingen, swingend én van een uitdagend niveau. Dit laatste mag je verwachten van het 50-koppige orkest: het speelt al jaren op het hoogste - eerste divisie - niveau voor amateurs!    

Met de Muziek Proeverij op zondag 8 september zorgt men voor een gezellige muzikale middag: anders dan anders. Stil zitten is niet nodig en vervelen al helemaal niet! Ruud en Erwin beloven veel variatie: een groot aantal wat kortere stukken worden uitgevoerd, samen met aansprekende solisten. Met de bekende jazz-trompettist Eric Vloeimans, die op vele grote podia stond (o.a. Jazz in Duketown) en veel prijzen won, mikt Gregorius op publiek uit de gehele regio.
De andere solist, professioneel zangeres Marleen Achten heeft haar roots in ons eigen Haaren. Met haar enthousiasme en prachtige stem gaat zij met gemak de glazen kas vullen.
Want daarin speelt het spektakel zich af: in de grote, hoge plantenkas van Groencentrum Jan van de Wiel. Hij was direct te porren voor dit idee van de muziekvereniging. Leuk toeval is dat het boomtelers-familiebedrijf van de Wiel juist in 2019 het 90-jarige bestaan viert.

Metamorfose
De uitverkoren locatie wordt in een halve week omgetoverd tot een sfeervolle, groene feestzaal. Dit is één van de zaken die de 9 leden van het organisatiecomité moesten regelen. En dat blijkt een enorme klus! Zo komt de organisatie er achter wat voor een voordeel het is om te kunnen beschikken over de vertrouwde faciliteiten van gemeenschapshuis Den Domp.
Ook de vergunningsaanvraag was complex, maar gelukkig ondersteunde de gemeente de organisatie op een goede manier. En ook de vraag om steun van Haarense ondernemers bleef niet onbeantwoord. Zo zie je maar: samenwerken loont. In eigen kring kan St. Gregorius vertrouwen op een vast aantal trouwe helpers. Maar voor dit bijzondere evenement is er nog behoefte aan vrijwilligers van buiten de club, die bekend zijn met horecawerkzaamheden.

Verrassing …
 Sint Gregorius is trots op wat het kan en laat dat ook nu weer graag horen en zien. Dit keer met een programma van “lichtere, voor een groot deel bekende muziek” en dus geschikt voor een breed publiek. Met z’n drieën nemen dirigent Chris Derikx, ladyspeaker Leny Scheepers en Eric Vloeimans het publiek mee door het gevarieerde programma. Vóór de pauze vraagt het programma ruim een half uur de volle aandacht van de bezoekers. Daarna gaat de bar open. Na een verfrissing vervolgt het orkest met héérlijk levendige, swingende muziek, waarbij je vermoedelijk niet meer stil zult blijven zitten of staan. Al genietend kun je onderwijl aan de statafels proeven van lekker eten en drinken.  

Wil je dit mee gaan maken?
Regel dan snel je kaartjes! Dit kan bij Cafetaria Den Brekel, Den Domp, JP v.d. Wiel, Op je best, Pannenkoekenhuis Belveren, óf via https://www.sintgregorius.nl/de-muziek-proeverij/
Resterende kaartjes worden op de middag zelf aan de zaal verkocht voor de prijs van € 12,50 inclusief een drankje. Kom lekker op tijd: de kas gaat al open om 13.00 uur en om 14.00 uur begint het optreden.

Smaakt dit naar meer?
Wie weet krijg je tijdens het optreden zomaar zin om zélf muziek te gaan maken?!
Bezoek dan vooral eens een repetitie van het harmonieorkest op de dinsdagavond, van 20.00 tot 22.00 uur in Den Domp. De jeugd repeteert op dezelfde avond, van 18.30 tot 19.45 uur.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.