HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

Vanaf maart zorgvuldige sanering voormalig kerkhof

  • 43 weergaven


Op woensdag 12 februari heeft er in het gemeentehuis een bijeenkomst plaatsgevonden over de sanering van het voormalige kerkhof aan de Kerkstraat in Haaren.
Tijdens de bijeenkomst is er meer verteld over de geschiedenis van dit kerkhof en kregen geïnteresseerden een goed beeld van de werkwijze van sanering en mogelijkheid tot herbegraven.

Omdat het voormalige kerkhof nog relatief jong is, is de verbondenheid met de inwoners van Haaren nog voelbaar. Het belang om met gepaste zorg en respect om te gaan met de gevonden menselijke botresten is daarom groot. 

De resten die nog in de grond zitten worden daarom zorgvuldig en in afscherming opgegraven en elders in een afgesloten depot opgeslagen. Dit gebeurt gefaseerd vanaf maart tot en met de zomervakantie.

Herbegraving
De resten komen hierna in een verzamelgraf te liggen op de huidige begraafplaats. Dit zullen we in samenwerking met de parochie en heemkundekring verder vorm geven. De ceremonie en herbegraving zal na de zomerperiode plaatsvinden. Hier wordt u nog nader over geïnformeerd.

Meer weten?
Benieuwd naar de geschiedenis en werkwijze van sanering van het voormalige kerkhof? Kijk dan op www.haaren.nl/Mgr-bekkersplein voor de presentatie zoals gegeven op 12 februari alsmede een overzicht van de geschiedenis van het kerkhof.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.