Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

Voorbereidingen Herinrichting Mgr. Bekkersplein in volle gangDe voorbereidingen voor de herinrichting voor het Mgr. Bekkersplein en de Kerkstraat  zijn in volle gang. Het bouwteam, bestaande uit de gemeente Haaren, Aannemingsbedrijf Van der Zanden Moergestel BV, Dolmans Landscaping L+P en SOOH, zijn voorbereidingen aan het treffen om in het najaar van 2019 te starten met uitvoering van de eerste fase. De ondergrondse infrastructuur, zoals het riool en kabels en leidingen, is in beeld gebracht. Tevens is het ontwerp verder aangescherpt en uitgewerkt. Op het gebied van duurzaamheid zijn belangrijke keuzes gemaakt in materialen en maatregelen. Zo wordt er bijvoorbeeld bio-beton toegepast en worden bestaande materialen uit het plein hergebruikt. Daarnaast wordt het plein voorzien van beplanting met een dorps karakter.  

Kunstwerk verhuist
Het kunstwerk ‘De Unie van Haaren’, bestaande uit vier  keien, wordt in de zomerperiode verwijderd en geschonken aan Heemkundekring “den Beerschen Aard” en de gemeente Oirschot. Het werk krijgt in Oirschot een herbestemming in een aan de kunstenaar Jo Gijssen gewijde kunstroute.

Informatieavond 
Na de zomerperiode wordt er een informatieavond gehouden over de herinrichting van het plein waarbij u de planning, het ontwerp en de stand van zaken krijgt te zien. Meer informatie volgt nog hierover. Vanzelfsprekend worden ook winkeliers, bedrijven en aanwonenden benaderd voor verdere afstemming over het project.

De verwachting is dat in het najaar van 2019 gestart wordt met de werkzaamheden waarbij het werk gefaseerd uitgevoerd gaat worden om de hinder voor de omgeving tot een minimum te beperken. Medio 2020 verwacht het bouwteam het nieuwe plein feestelijk op te leveren.  

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.