Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Buurtverhaal:

Lago Maggiore (2018)

Gijsje van Boxtel
Gepubliceerd op 14 augustus 2018 , 334x gelezen

Lago Maggiore en Gardameer met Jan Larmit

schitterende natuur, architectuur, kunst, tuinen en ontspanning 

Dag 1 Colmar: Petite Venice* Via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel in Colmar.


Dag 2 Luzern : Kapellbrücke, Altstadt * Baveno* U maakt een korte wandeling over de Kapellbrücke, een van de oudste houten bruggen van Europa, naar de Altstadt Luzern. We verblijven 5 nachten met HP in hotel Residence dei Fiori in Baveno aan het Lago Maggiore

Dag 3 Certosa di Pavia* Vigèvano: Piazza Ducale* Lomellina* Certosa di Pavia, gebouwd tussen 1396 tot 1495, is een van de grootste kloosters in Italië en wordt bewoond door Cisterciënzer monniken. Vigèvano heeft veel monumenten van de Middeleeuwen en de Renaissance. Het Piazza Ducale is een van de mooiste pleinen van Italië...………………………………………………………………………..

Dag 4 Milaan: Cimitero Monumentale en aan u de keuze: Castello Sforzesco, Duoma Sante Maria Nascente, Galleria Vittoria Emanuel ll* Cimitero Monumentale is, dankzij de vele schitterende graven en beelden, een soort openluchtmuseum. Castello Sforzesco is een schitterend voorbeeld van militaire renaissance bouwstijl en wordt beheerst door de 70 meter hoge Torre Filarete. Duoma Sante Maria Nascente is een van de allermooiste kathedralen ter wereld met 135 marmeren sier-torentjes en meer dan 2200 beelden. De in 1878 voltooide historische winkelgalerij Galleria Vittoria Emanuel ll is in het centrum gelegen tussen het Piazza della Scala en Piazza del Duoma……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Dag 5 Gardone Riviera * Giardino Botanico Fondazione André Heller* Vittorialle degli Italiana* Gardone Riviera heeft een prachtig uitzicht hebt op Isola del Garda en wordt ook wel de botanische tuin van het Gardameer genoemd. Giardino Botanico Fondazione André Heller is een botanische wereldreis met planten uit Afrika en Zuid-Amerika afgewisseld met soorten uit Azië, Europa en Australië. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden aan het Gardameer is het museum Vittoriale degli Italiani, een wonderbaarlijke verzameling van gebouwen, (kunst)voorwerpen en voertuigen in een park...……………………………………………………………………………………………………………..

Dag 6 Vrije dag of Stresa en eventueel Monte Mottarone met Alpentuin en de Borromeïsche Eilanden  Isola Bella en/of Isola Madre*ferry’s en entrees voor eigen rekening Een vrije dag (en verplichte rustdag chauffeur) of naar Stresa en eventueel met de kabelbaan naar Monte Mottarone voor een spectaculair 360° panoramisch uitzicht over de Povlakte, de Alpen en zeven meren en een bezoek aan de Alpentuin. U kunt op eigen gelegenheid met de ferry naar Isola Bella en het barokke paleis en de tuinen en/of naar Isola Madre. Terug met de ferry naar Baveno………………………………….

 Dag 7 Colmar* De overnachting is weer in Colmar met tijd om een heerlijk rond te kijken.

Dag 8 Huiswaarts maar eerst nog naar Trier en dan naar de afstapplaatsen Esch, Helvoirt en Haaren* Verrijkt met vele mooie herinneringen en geweldige indrukken gaat de reis huiswaarts naar de afstapplaatsen Esch, Helvoirt en Haaren. ……………………………………………………………………………....


ReactiesBekijk alle verhalen in je buurt »