Menu
Terug

Nieuws:

Ledenwerving

KBO Haaren, (KBO Haaren)
9 oktober 2017 , 12x gelezen

7 DINGEN voor 50+

of waarom je bij KBO-Haaren moet zijn

Alle goede dingen gaan in zeven. Het heeft maar weinig gescheeld of we hadden een zeventallig stelsel gehad. Dat in plaats van het tientallige wat ons leven nu beheerst. Bij een zeventallig stelsel hoeft u voor iets van 11 euro er eigenlijk maar 8 te betalen. Dat is een leuke korting. Toch? Nou ja, misschien kan ik het beter aan de wiskundeleraar overlaten om dat eens goed met u door te nemen.

Ik wilde het even hebben over de 7 dingen die het lidmaatschap van KBO-Haaren tot iets heel waardevols maken. In willekeurige volgorde, behalve punt 1 dan, omdat het woord korting hierboven al gevallen is.

Ding 1 Korting.                     Bij zo’n 27 ondernemers in en rond Haaren krijgt u op vertoon van de KBO pas meestal 10% korting. Als ik bijvoorbeeld elke maand een bloemetje bij Florissant koop, heb ik het hele lidmaatschap voor dat jaar terugverdiend. Naast het ruime aanbod van onze eigen lokale ondernemers zijn er ook nog aanbiedingen van KBO-Brabant voor zaken, die de doelgroep van boven de 50 jaar aanspreken.

Ding 2 Ondersteuning.     Of het nu gaat om de belastinginvulhulp, de ouderenadviseur, de cliëntondersteuner WMO of de diensten van Klein Karwei en KBO vervoer, wij staan voor u klaar op de momenten dat u de hulp van uw dorpsgenoten nodig hebt. Dat doen onze vrijwilligers. De hulp is gratis of wordt tegen lage  feitelijke uitgaven verleend. Bovendien is onze hulp onafhankelijk. U wordt dus ook ondersteund waar het gaat om het behartigen van uw belang.

Ding 3 Ontspanning.         Voor heel veel mensen is de ontspanning van sport, spel, samenzijn, een gezamenlijke maaltijd, een reis of excursie de reden om lid te zijn. Denk maar aan de legendarische wandelclub of de biljartvereniging. Of aan het toneel en de bridgeclub. Of aan kienen en sprekershoek. De activiteiten-commissie regelt daarnaast door het jaar heen een afwisselend programma. Het houdt de leden vitaal en het voorziet u van heel wat entertainment.

 

Ding 4 Betrokkenheid.      KBO-Haaren is een vereniging van vrijwilligers. Door iets te doen voor uw leeftijdgenoten of voor de oudsten onder ons blijft uzelf betrokken bij de gemeenschap. U blijft er vitaal bij. U bent immers onder de mensen en u betekent wat voor anderen. Tegelijkertijd betekenen anderen weer wat voor u, zodat u als vanzelf deel wordt van een netwerk van mensen die een hechte gemeenschap vormen. Daarbij is er voor ieder naar eigen kunnen en talent een plekje.

Ding 5 Vriendschap.          Bij het wegvallen van de werkkring of het verlies van een partner, kan uw leven behoorlijk op zijn kop staan. Uw netwerk verdwijnt. U moet als het ware een nieuwe sociale omgeving opbouwen om niet eenzaam achter de geraniums te geraken. Het deelnemen aan KBO activiteiten of het worden van vrijwilliger is dan van groot belang voor een zinvolle en fijne invulling van uw leven.

U krijgt nieuwe vrienden en kameraden. Er wordt zelfs gefluisterd dat er nogal wat leden zijn die zo een nieuwe partner vonden. Het zal wel roddel zijn.

Ding 6 Geïnformeerd zijn.             In onze turbulente tijd is het geen overbodige luxe om voor senioren belangrijke informatie te verwerven of om nieuwe vaardigheden aan te leren. Met onze Kraant, de KBO-Haaren website en het maandblad van KBO-Brabant de ”Ons” houden we u bij de tijd. Daarboven willen we ook bijdragen aan de digitale vaardigheid van onze leden, omdat steeds meer oude diensten overstappen naar digitale diensten. Denk aan het elektronisch bankieren. Daarnaast houden wij uw vaardigheden op peil. Bijvoorbeeld met de broemtest voor oudere automobilisten.

Ding 7 Trouw.                       Dat brengt ons bij de 7e en laatste (of is het de belangrijkste) reden om bij KBO-Haaren te willen horen.  Wij vergeten u niet. Geen vereniging is meer geschikt om u trouw te blijven tot het doek valt. Dat doen we door een speciale aandacht voor de oudsten onder ons. Ook door het ziekenbezoek en tenslotte door het eerbetoon voor hen die ons verlaten. Wij kennen geen leden die te oud zijn. Wij worden slechts door het onvermijdelijke van elkaar gescheiden.

En dat beste lezers wilde ik even kwijt. Jazeker 7 dingen. En dat voor maar 22 euri.

U kunt zich aanmelden bij een van de volgende vrijwilligers:
 Thea Verwijmeren - email: theaverwijmeren@home.nl
 Mari van Oirschot - email: marimienvanoirschot@ziggo.nl

Harrie Donkers - email: harriedonkers@ziggo.nl

Website: www.kbo-haaren.nl

Norbert Verbraak (voorzitter)

Reacties