Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

5 redenen waarom water drinken goed voor je is

De zomer is begonnen! Het is belangrijk om voldoende te drinken, zeker met warme dagen.

1.     Water regelt de lichaamstemperatuur

Water is onmisbaar voor het functioneren van je lichaam. Water regelt je lichaamstemperatuur en zorgt dat de vochthuishouding op peil blijft. Op warme zomerdagen is het voor iedereen, maar met name voor ouderen en kinderen, nog belangrijker om voldoende water te drinken, bij voorkeur anderhalve liter per dag. Zo wordt het vochtverlies voldoende aangevuld.  


2. Water bevat mineralen

Van nature zitten er allerlei mineralen in kraanwater, zoals calcium, magnesium, natrium en kalium. Deze zijn van belang voor de opbouw van je botten. Water helpt bij het verteren en opnemen van het eten. Het afweersysteem verbetert, waardoor de kans op ziekte afneemt. Ook geeft het drinken van water energie.


3. Water bevat nul calorieën

Andere dranken, zoals frisdrank of drinkyoghurt, worden in het lichaam omgezet in water. Maar daar kunnen ook vetten, suiker of andere toevoegingen in zitten. Kraanwater bevat nul calorieën. Een gezond alternatief!


4. Kraanwater is goedkoop

Per 1000 liter kraanwater betaalt je nog geen euro. Daarvoor wordt het ook nog 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bij je thuis afgeleverd. 


      5. Kraanwater is vers

Kraanwater komt vers uit de kraan, op dat moment is de kwaliteit ook het beste. Als je een week of langer van huis bent weggeweest, is het raadzaam om bij thuiskomst de kranen 1 minuut door te laten lopen

We zoeken mensen die Gewoon Gezond willen promoten
Vanuit Gewoon Gezond werken we samen met inwoners van de gemeente Haaren aan een gezonde leefstijl. We zijn op zoek naar mensen die Gewoon Gezond willen promoten en zich hiervoor willen inzetten. Vind je het leuk en belangrijk om je in te zetten voor Gewoon Gezond en sta je open om het hier een keer samen met ons en andere geïnteresseerden over te hebben? Dan nodigen we je uit om een keer samen gezond te lunchen. 

Geef je op bij Lieke Raaijmakers of Carla Schoot. We zijn op verschillende manieren te bereiken: stuur een mailbericht naar of of bel naar 088-3686758 of 088-3686151. Ook voor andere vragen of ideeën kun je bij ons terecht. 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.