HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

In gesprek met Crista Schuurmans

“Kijk eens waar ik ben uitgenodigd met kerst!”

Crista Schuurmans straalt als ze vertelt hoe een vrouw laat weten dat ze met kerst niet alleen zal zijn. “Dat is waar ik blij van word, energie van krijg”. Crista uit Helvoirt is ambassadrice van de zogenaamde Engelentafel. Deze stichting brengt gasten, die alleen zijn met kerst, in contact met gastheren en –vrouwen die wel een bord erbij willen zetten. “Eten verbindt, verbroedert. En dat is ons doel: een moment met oprechte aandacht voor mensen voor wie samen kerst vieren niet vanzelfsprekend is; en die dat wel willen. Een schitterend initiatief!”

Fijne feestdagen!

“De kerstdagen zijn niet voor iedereen fijne dagen. Veel mensen die alleen zijn zien er tegenop. Via onze stichting kunnen we hen in contact brengen met een gast’gezin’. Dat gezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een alleenstaande ouder met een kind, een jong echtpaar met kinderen, maar het kan ook een alleenstaande zijn. Het eten hoeft uiteraard geen culinair hoogstandje te zijn en kan zowel een lunch als een warme maaltijd zijn.

De gasten, die zich aanmelden, kunnen van alle leeftijden zijn; ook jongeren, die zich alleen voelen en blij zijn met de uitnodiging.”

Kom je bij ons eten?

Dat is de tekst die op de uitnodigingskaart staat. De gastheer of –vrouw komt deze zelf afgeven. Natuurlijk staat erop hoe laat de gast waar verwacht wordt. En vaak wordt deze ook nog thuis opgehaald.

Het geeft een goed gevoel als zo’n uitnodiging op het prikbord prijkt: “Kijk eens waar ik ben uitgenodigd met kerst!”

Drempel

Crista vertelt dat er voor veel mensen een drempel is om bij vreemden te gaan eten. Maar als ze het eenmaal ervaren hebben, willen ze volgend jaar weer. De vreemde is namelijk iemand die heel graag zijn/haar huis openstelt en ervan geniet een ander een fijn moment te bezorgen.

“We merken dat er steeds meer bekendheid over onze stichting is en zo hopen we steeds meer mensen te bereiken. Ruim vijf jaar geleden was het een idee van Jeannette Saatrube uit Vught. Inmiddels zijn in Brabant op twaalf locaties ‘tafelgidsen’ actief.” www.engelentafel.nl

 Wil je ook aanschuiven? 

Geef je interesse aan via of bel met Crista Schuurmans: 0411-643391.

We hopen een plek voor je te vinden aan een gezellige kersttafel.

Wil je iemand ontvangen op kerstavond, 1e of 2e kerstdag?

Neem dan contact op met Crista Schuurmans: 0411-643391

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.