Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

speuren naar sporen uit het verleden bij Den Hoek in Helvoirt

Vanaf deze week start een archeologisch onderzoek tussen Den Hoek en de spoorlijn.

Toen het woningbouwplan Den Hoek uitgewerkt werd, is er archeologisch vooronderzoek gedaan naar mogelijke interessante resten uit het verleden. Uit dat onderzoek is gebleken dat er inderdaad gebieden zijn waar mogelijk archeologische vondsten kunnen worden gedaan. De kans dat hier sporen van bewoning uit de IJzertijd of Middeleeuwen gevonden worden is namelijk niet ondenkbaar. De aannemer graaft het hele terrein af tot op de oude zandlaag vanwege deze mogelijke historische resten.


Archeoloog
Op zaterdag 13 juli organiseren we samen met de archeoloog een inloopmoment. U bent dan van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. We plaatsen een tent waar u informatie en de vondsten kunt bekijken en er staat een drankje klaar. Bij de opgravingen staan mensen die u kunnen vertellen wat er in de grond te zien is. Graag zien we u daar.

Zoals het er naar uitziet zijn deze werkzaamheden eind juli afgerond, tenzij we een Romein vinden natuurlijk ;-) 


Meekijken tijdens het onderzoek
De komende weken wordt het hele terrein onderzocht. Bent u ge├»nteresseerd hoe dit in zijn werk gaat en wilt u de werkzaamheden volgen? Dit kan! U bent welkom op Den Hoek, waar u veilig achter een hek de voortgang kunt volgen. 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.