HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

Vuurwerk? Hou het legaal!

Bij velen slaat deze maand het hart iets sneller dan normaal. De feestdagen komen er aan en op het eind van het jaar mag als klap op vuurpijl het vuurwerk eindelijk uit de doos en de lucht in.
 Helaas is er ook veel illegaal vuurwerk te koop. Dit vuurwerk heeft geen veiligheidskeurmerk en kan voor hele vervelende situaties leiden. Niet alleen voor de persoon die het vuurwerk afsteekt maar ook voor de omgeving. Help daarom mee om illegaal vuurwerk te weren.

Hoe weet ik of het vuurwerk illegaal is?
Het is lastig te bepalen of vuurwerk illegaal is. Het hoeft er niet afwijkend uit te zien en wordt ook soms normaal aangeboden. Als vuistregel geldt: illegaal vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale handel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht. Dit jaar zijn de verkoopdagen 28, 29, 30 en 31 december. De bekendste voorbeelden van illegaal vuurwerk zijn Cobra’s.

Meld het, voor uw eigen veiligheid!
Het is voor ieders veiligheid van groot belang dat we samen illegaal vuurwerk bestrijden. Weet of vermoedt u dat ergens illegaal vuurwerk ligt opgeslagen of wordt verkocht? Meld het ons. We gaan dan met de betrokkenen in gesprek. U bereikt ons via 0411 627282, per e-mail of doe de melding via de app Fixi.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.