Filmavond 'To which we belong'

Zorgtuinderij de Es

Details

Dinsdag 6 december 2022 van 19:30 tot 21:30 uur
Afgelopen
Tiliander
Spoorlaan, Oisterwijk, Nederland

In het kader van Food Film Fest presenteren Tuinderij de Es en Vermeer Duurzame Diensten op dinsdagavond 6 december de documentaire film 'To which we belong' (89 minuten) in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk.

Deze film volgt een nieuwe generatie landbouwers en veehouders die de conventionele praktijken die niet langer winstgevend of duurzaam zijn achter zich laten. Van de Verenigde Staten en Mexico tot in Kenya worden de verhalen verteld van negen boerderijen en ranches die tegen de stroom in gaan. Ondanks hun verschil in cultuur en milieu zijn ze het over één principe allen eens: werken met de natuur, en niet ertegen, is het antwoord om onze planeet te redden.
 Deze film toont ons hoe we kunnen leren van de natuur, hoe alles met elkaar verbonden is. Wat de bodem voedt, voedt de planten, de dieren en tenslotte het hele ecosysteem. En dat geldt ook voor oceanen, waar het kweken van kelp, mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen aan kust van Connecticut het ecosysteem herstelt dat door de commerciële visserij is verwoest. De film zet de onbezongen helden die de gezondheid van onze bodem en de zee verbeteren in de schijnwerpers.

Zaal en bar zijn open vanaf 19.30. De film start om 20.00, gevolgd door een korte nabespreking om 21.30. Na afloop is er  gelegenheid voor een drankje aan de bar. Kaartjes kosten 5 euro en zijn te koop in de webshop van tuindees.nl. 

Thema
Evenementen, Onderwijs en ontwikkeling, Ontmoeten

Over de organisator

Zorgtuinderij de Es
Zorgtuinderij de Es doet drie dingen:- we telen en verkopen biologische groenten en fruit- we zijn een zorgboerderij, dus eigenlijk een z...... Lees meer