Details

Woensdag 3 mei 2023 van 20:30 tot 22:00 uur
Afgelopen
Tiliander
Spoorlaan, Oisterwijk, Nederland

De video "Verborgen verhalen van Nemerlaer" gezien? Vond je 'm mooi? Dan biedt Oisterwijk in Beeld iets waar je nog meer naar uit mag kijken! 

Documentaire “Dossier De Kindervriend”

15 augustus 1941 begint als een feestdag in katholiek Brabant. Ook voor de Tilburgse familie Pagie. Maar schijn bedriegt. Hun dochtertje Ria blijkt die avond spoorloos. Ze is voor het laatst gezien in een winkeltje waar ze snoep kocht voor een dubbeltje. Politie en buren zoeken tevergeefs. De angst en onzekerheid nemen toe. Precies twee weken later keert de 13-jarig Rotterdamse Annie Remken niet terug op haar vakantieadres in de Oisterwijkse bossen.

Houden deze verdwijningen verband met elkaar?  Het antwoord op die vraag wordt gegeven in de documentaire 'Dossier De Kindervriend', een nieuwe productie van Oisterwijk in Beeld. 

We volgen inspecteur Stevens op zijn zoektocht naar de waarheid. Stapje voor stapje wordt het mysterie ontrafeld. Een plot met bizarre wendingen.

Boek

Tegelijk met zijn onderzoek voor de documentaire schreef historisch onderzoeker Ad van den Oord een prettig leesbaar boek over de dramatische gebeurtenissen in 1941 met daarin veel gedetailleerde informatie. Hij raadpleegde hiervoor tal van niet eerder toegankelijke dossiers in het hele land. Het boek vertelt het verhaal van de verdwijning van twee meisjes en geeft een ontluisterend beeld van een man die zich voordeed als een “kindervriend”.

Vanaf begin april zal dit boek voor € 15,00 verkrijgbaar zijn.

Tickets

Film:                                   €   6,00

combiticket film en boek:    € 15,00

Bestel hier je ticket



Thema
Creativiteit, Evenementen, Media

Over de organisator

Oisterwijk in Beeld
Oisterwijk in Beeld wil een platform bieden voor actuele en historische films en foto’s over Oisterwijk. Wij maken zelf films, maar ook r...... Lees meer