Details

Zaterdag 3 juni 2023 van 12:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Eind 19c, Haaren

Ontdek de zorglandbouw op Tuin de Es tijdens de Open Dag op 3 juni

Op zaterdag 3 juni organiseert Tuin de Es een Open Dag voor iedereen die geïnteresseerd is in zorglandbouw. De Es is een unieke zorgtuinderij in Haaren waar mensen met een zorgvraag samen met professionele begeleiders werken op het land, in de kas en in de boerderijwinkel. Lekker in de gezellige tuinkamer of in de groene binnentuin vertoeven mag natuurlijk ook. De tuinderij biedt dagbesteding en zorg aan mensen met burn-out, met een psychiatrische aandoening, ouderen met een zorgvraag en mensen met dementie.

Tijdens de Open Dag op 3 juni kun je kennismaken met de activiteiten op de zorgtuinderij en ontdekken wat de kwaliteiten van de zorglandbouw zijn. Er zijn verschillende activiteiten te doen, zoals het zelf plukken van groenten en fruit, bewegen op muziek en het proeven van producten uit de boerderijwinkel. Ook kun je in gesprek gaan met medewerkers en deelnemers van de zorgtuinderij en meer te weten komen over hun ervaringen en verhalen.

Daarnaast zijn er diverse presentaties en rondleidingen gepland, waarbij je meer kunt leren over de werkwijze en kwaliteiten van de zorgtuinderij en de toegevoegde waarde van zorglandbouw voor de samenleving. In 2022 is het kwaliteitskader van de zorglandbouw vastgesteld, wij geven graag een toelichting wat dat in onze dagelijkse praktijk betekent. Zorgboeren aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg werken met het Kwaliteitskader voor de zorglandbouw én hebben allemaal een keurmerk. In het kwaliteitskader zijn de kernwaarden van de zorglandbouw vastgelegd, zoals Ik word gezien en gehoord, Ik beweeg veel, Er is ruimte en ik kan veel buiten zijn of Ik kan kiezen uit nuttig werk. Ze vallen allemaal onder de kernwoorden Samen, Buiten en Gewoon. Op zorgboerderijen staan deze kernwaarden voor de deelnemers centraal.

Zorgtuinderij de Es biedt een warm welkom aan iedereen die wil komen kijken en ervaren wat zij te bieden heeft. De Open Dag is gratis toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. De Tuinderij is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het programma begint om 12:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Je vindt Tuin de Es op het adres Eind 19c in Haaren.

Kom langs en beleef een inspirerende dag vol groen en gezelligheid! Ontdek wat zorglandbouw kan betekenen voor jou of voor iemand die je kent en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Tuin de Es.

Thema
Dienstverlening en maatschappij, Ontmoeten, Zorg en gezondheid

Reacties

Over de organisator

Zorgtuinderij de Es
Zorgtuinderij de Es doet drie dingen:- we telen en verkopen biologische groenten en fruit- we zijn een zorgboerderij, dus eigenlijk een z...... Lees meer