HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

“Een kerstmaal voor ouderen: dat zou toch mooi zijn!”

  • 591 weergaven


Een wens, die Johan van de Nostrum ruim drie jaar geleden uitsprak aan zijn vriend Stijn Vugts. Het idee om dit thuis te realiseren, bleek al snel niet haalbaar door de grote belangstelling. Inmiddels hebben ze deze wens al voor de derde keer waargemaakt in het paviljoen van de tennisvereniging.
 Het is een prachtig idee gebleken, zo getuigen de reacties van de gasten: “Het is zo gezellig om samen te eten, juist met kerst”. Aan tafel zitten ruim veertig Haarense mensen, voor wie ‘gezellig samen eten met kerst’ niet vanzelfsprekend is. Sommigen zijn er voor het eerst, anderen schoven al eerder aan.

Johan en Stijn realiseren dit pracht-initiatief samen met heel veel vrijwilligers, waaronder familieleden en vrienden. Zo zijn er mensen die vooraf alles snijden en bereiden; chauffeurs, die de gasten halen en brengen en mensen die zorgen voor de bediening. Johan en Stijn zijn in de keuken te vinden: zij bereiden de gerechten, met plezier!

Naast vrijwilligers zijn er sponsoren, die het mogelijk maken een mooie invulling te geven aan dit kerstmaal. De GGD en de Zonnebloem zorgen voor de uitnodigingen. LTV Haaren stelt haar –in kerststijl versierde- paviljoen beschikbaar. Restaurant In ‘t Groene Woud levert de borden en het bestek èn neemt het dessert voor rekening. Caritas, Rabobank en Albert Heijn Haaren springen financieel bij. Met al deze hulp is het mogelijk een heerlijk viergangenmenu te presenteren, waar ieder van geniet. De vrolijke klanken van het koor ’t Zingt maken het kerstgevoel compleet: Een heel gelukkig kerstfeest voor iedereen! 

Na het dessert (voor de meeste gasten ‘het toetje’J) delen Jan en Conny van de Wiel, van AH Haaren, persoonlijk nog presentjes uit: een doos chocolade zeebanket met een handgeschreven kaartje. 

Stijn en Johan kijken vanuit de keuken tevreden toe.  Ze hebben heel veel mensen weer een warme maaltijd èn een warm kerstgevoel bezorgd. Chapeau!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.