Evenementen


Ons dorp kent verschillende evenementen, waar uiteraard dorpsgenoten, maar ook bezoekers van ver daarbuiten naar toe komen.
Deze evenementen noemen wij hier graag. We zijn er trots op!
Omdat het elk jaar anders kan zijn, vind je de precieze data in onze Agenda

Toeristen kunnen deze informatie over evenementen ook vinden via www.bezoekhaaren.nl

Rebirth festival
Wanneer telt ons dorp drie keer zoveel inwoners dan gewoonlijk? Juist, tijdens het Rebirth weekend in april. Zo’n 10.000 bezoekers, vanuit heel Europa, bezoeken dan het eerste tentenfestival van het seizoen: Rebirth in Haaren. Het Rebirth Weekend biedt jou twee dagen lang het beste wat hardstyle te bieden heeft. De vetste live-acts, helden van weleer, talenten van nu en nog veel meer! Kun je niet meer wachten? Take a look: Rebirth-festival 


Heel Haaren wandelt
Op Tweede Paasdag organiseert Haaren in Beweging (HIB) weer de wandeltocht voor het hele gezin. De 5km, 10km en 22km lopen we met zijn allen in en om het mooie Haaren. Elke keer worden andere routes uitgezet die op vele plaatsen worden opgeluisterd met een hapje, een drankje en muziek dankzij onze vele Haarense sponsoren. Weten wanneer het dit jaar is en hoe je je kunt opgeven? Klik op Haaren in Beweging

Jaarlijkse jaarmarkt op Eerste Pinksterdag
We kennen het allemaal: de Kerkstraat vol met kramen, auto’s overal in de omtrek daarvan geparkeerd. Harmonie Sint Gregorius organiseert haar jaarlijkse jaarmarkt. Feest!
Het hele centrum wordt die dag één grote bonte markt van kramen en terrassen waar bezoekers, marktverkopers, standwerkers en horeca met elkaar een jaarlijks terugkerend feest van herkenning beleven.
De bezoekers slenteren over de markt en treffen daar prima waar aan. Schoenen, textiel, zonnebrillen, (kinder)kleding, huishoudelijke artikelen, sieraden, schoonmaakmiddelen, fietsonderdelen. Daarnaast een ijsje, lekker visje of de befaamde gegrilde kip!
Ook verschillende Haarense verenigingen presenteren zich graag.
Meer informatie nodig? Harmonie Sint Gregorius

Haaren in Beeld en Geluid
oftewel onze expositie van regionale beeldende kunstenaars.
De stichting 'Haaren in Beeld en Geluid' organiseert tweejaarlijks in september een expositie in de open lucht in Haaren.
In een gebied, dat gevormd wordt door Wethouder Bresserstraat, Biezen, Tempeliersdal (oversteek) en De Zwartrijt, wordt het door beukenbomen omgeven pad gebruikt om 3-dimensionaal werk te presenteren. De kunstenaars, voornamelijk afkomstig uit de regio, zijn persoonlijk aanwezig, zodat de bezoekers kunst en kunstenaars kunnen ontmoeten. Ook wordt aandacht besteed aan muziek; op verschillende manieren zal tijdens de expositie muziek ten gehore worden gebracht.Wil je weten, of het dit jaar weer expositie is? Meer informatie vind je op  Haaren in Beeld en Geluid

Jeugdcircus Il Grigio
In 1961 werden de Masten van Il Grigio voor het eerst omhoog getakeld. Jeugdcircus Il Grigio is inmiddels al meer dan 50 jaar oud en tevens één van de oudste jeugdcircussen van heel Nederland.
 In de zomer vinden er negentien voorstellingen plaats, waar ruim 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af komen. Er doen zo’n 70 kinderen aan mee, maar zeker ook 100 vrijwilligers, die zich twee weken lang inzetten voor leuke weken voor onze jeugd.
Elk jaar presenteert Il Grigio een nieuwe show, in de tweede en derde week van de basisschoolvakantie. Benieuwd naar het thema, de tijden van de shows, entree en bereikbaarheid dit jaar? Klik dan op Jeugdcircus Il Grigio

 Food Festival de Es op de 3e zondag van juni in Haaren

Het jaarlijkse Food Festival op Tuinderij de Es is een gezellig feestje voor food-lovers en cultuur minnend publiek. Lekker en lokaal eten in een prachtige groene plek. Muziek en theater van jong en ouder talent. Laat je inspireren door een van de workshops of volg een korte yoga les. Ook voor de kinderen is er volop vertier en verantwoord lekkers. Het Festival vindt plaats op de 3e zondag, van 12 tot 20 uur op het adres Eind 19c in Haaren.

Benieuwd naar het thema, de tijden  en de bereikbaarheid dit jaar? Klik dan op tuinderij de Es