Wat vind je hier?


Lees hier wat je op dit digitale platform kunt vinden.

Vooraf: 
Deze website is oorspronkelijk ontworpen voor 'buurten'. Ons dorp kunnen we natuurlijk ook zien als één grote 'buurt', dus voor Haaren prima bruikbaar. Echter: soms kom je het woord 'buurt' tegen, waar 'dorp' logischer zou zijn; bv: 'buurtgenoten' in plaats van 'dorpsgenoten'. 

De agenda laat zien wat er te doen is in ons dorp. Deze kan door iedereen worden gevuld. De meest recente reacties staan op de voorpagina.

NieuwsHeb je een nieuwtje waarvan je verwacht dat het interessant kan zijn voor je dorpsgenoten, dan kun je dit plaatsen in deze rubriek (als je bent ingelogd). Via de knop ‘Plaats een bericht’ (lichtblauwe button naast je roepnaam op de home-pagina) kies je dan 'Nieuwsberichten' (ook persberichten horen hierbij).

In het midden van het scherm zie je de meest actuele nieuwsberichten. Deze worden door de webredactie geselecteerd uit het aanbod . Deze berichten worden ook onder de aandacht gebracht van onze volgers op twitter.

Bij Hulp gevraagd en hulp geboden plaats/vind je berichten waarin hulp wordt gevraagd of wordt aangeboden. Waaraan kun je zoal denken? Klusjes zoals het onderhouden van de tuin, een ritje naar het ziekenhuis. Maar ook een vraag om samen koffie te drinken of een wandeling te maken. En natuurlijk is het handig om via deze rubriek spullen (uit) te lenen, bijvoorbeeld (tuin)gereedschap. Dat dit vaak nieuwe contacten oplevert, spreekt voor zich.
Dus: heb je wat nodig of wil je iemand helpen? Laat het elkaar weten.

In Verenigingen en organisaties kun je jouw vereniging of organisatie presenteren. Een mooie manier om jezelf bekend te maken bij onze dorpsgenoten. Haaren kent tal van kleine en grote verenigingen en organisaties; we hopen ze allemaal te ontmoeten op dit digitale platform.


Onder de button 'Meer' vind je de overige onderwerpen:

Prikbord advertentiesmet berichtjes over wat te koop wordt aangeboden of wordt gevraagd. 

Dorpsgenoten geeft je een overzicht van wie allemaal al zijn ingeschreven. Je kunt je dorpsgenoten op alfabet (voornaam) zoeken. Klik je op 'leer je buurt kennen', dan kom je willekeurige personen en organisaties tegen met hun eigen profiel.

Onder Lokale media vind je de dgitiael versie van ons Haren Klokje. OZ kun je het altijd terugkijken, of lezen van buiten ons dorp.

Filmpjes van het dorp Haaren en foto's van het dorp Haaren. Ook op de voorpagina foto's van Haaren. En natuurlijk een overzicht van alle filmpjes en foto's uit het verleden.

Verhalen delen geeft de mogelijkheid om wetenswaardigheden te lezen en op te schrijven. Iets meegemaakt? Een leuke anekdote? Een 'Wist-je-dat?'je? We lezen het graag!