Zelf aan de slag?


Raadpleeg de knop 'Help ?'. Deze vind je steeds bij elk onderdeel rechtsboven op de oranje balk.
Kom je er niet uit, mail ons dan gerust: info@haareneen.nl.

Hieronder vind je een samenvatting van de uitleg bij de functies:

Witte werkbalk (Home)

- Home
  Door hierop te klikken kom je telkens op de welkomstpagina terug.
- Zoekvenster 'Tik hier je zoekwoord'
  Typ een trefwoord en je komt op de juiste pagina.
- Platform HaarenEEN 
  Hier vind je informatie over deze website (het platform).
- Ons dorp Haaren
  Je leest hier van alles over ons mooie dorp.
- Vragen & contact
  Hier vind je antwoorden of veel gestelde vragen. Staat je antwoord er niet bij, neem dan contact met   ons op via het contactformulier.

Witte werkbalk (Inloggen en Schrijf je in)
NB: als je bent ingelogd, bevat deze witte werkbalk andere buttons (zie verderop)
Om informatie op HaarenEEN te kunnen zetten, schrijf je je eerst in. Via de blauwe knop Schrijf je in maak je een profiel aan. Je vult je eigen naam, adres, e-mailadres en wachtwoord in. Alleen je naam wordt zichtbaar voor anderen.  Je klikt nu op 'Inschrijving afronden'.
Daarna kun je profiel persoonlijk maken door een foto te uploaden en kort iets over jezelf te schrijven.
Als je actief bent op Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+ kun je je account(s) toevoegen in je profiel. Je hebt daarmee de mogelijkheid om berichten op HaarenEEN te mailen of te posten op social media.

Met je email-adres en wachtwoord log je in via de oranje knop 'Inloggen'. Voortaan zie je een andere witte werkbalk:

Witte werkbalk met je eigen naam
Klik op je naam en je ziet wat je vervolgens kunt vanuit je eigen profiel:
- Beheer je berichten
  Hier plaats je berichten vanuit jezelf of je groep.
- Maak je groepspagina

  Je kunt hier je eigen groep aanmaken. Zie hiervoor onder 'Verenigingen en organisaties'.
- Beheer je groepen

  Je krijgt snel overzicht van je groepen en je rollen daarin.
- Bewerk je profiel

  Hier kun je je persoonsgegevens of foto wijzigen.
- Pas je buurtmail aan

  Door je aan te melden ontvang je nieuw geplaatste items vanuit HaarenEEN.nl. 
  Je bepaalt zelf of je deze dagelijks of wekelijks ontvangt en binnen welke straal tot je huisadres.
- Verander je wachtwoord
- Uitloggen

Oranje werkbalk
De items in deze werkbalk vind je ook als blokken op de Home-pagina. Daarin zie je steeds 'plaats zelf' waarmee je je eigen bericht kunt plaatsen. Dit kan ook middels de knop 'Plaats bericht' naast je roepnaam op de Home-pagina. Je kiest dan zelf het soort bericht, dat je wil opstellen. Soms heb je daarbij de mogelijkheid om een afbeelding of bestand in te voegen (middels deze link open je het bestand met uitleg hierover).

In de Agenda (of in het blok op de Home-pagina) lees je wat er te doen is in ons dorp Haaren en krijg je informatie over de activiteiten.Ook kun je hier zelf  een activiteit plaatsen, mits je bent ingeschreven en ingelogd.

Op de Home-pagina staan onder    de belangrijkste nieuwtjes van het moment. Klik je op Nieuws in de oranje werkbalk, dan zie je ook alle eerder uitgelichte berichten.
Heb je een nieuwtje (of persbericht) waarvan je verwacht dat het interessant kan zijn voor je dorpsgenoten, dan kun je dat plaatsen in de rubriek 'Laatste nieuws' met de knop 'plaats zelf'. Die rubriek vind je als blok op de Home-pagina (rechterkolom). Je moet wel ingeschreven zijn om zelf iets te kunnen plaatsen. Je kunt ook een bericht plaatsen middels de knop 'Plaats bericht' naast je roepnaam op de Home-pagina (zie info hierboven onder Oranje werkbalk).
De vrijwilligers van HaarenEEN selecteren uit het laatste nieuws de berichtjes die geschikt zijn om uit te lichten.

Elkaar makkelijker kunnen helpen en samen spullen delen: daarvoor is de rubriek 'Hulp gevraagd' en 'Hulp geboden' bedoeld. Hier kun je iets vragen van buurtgenoten of professionele hulpinstanties. Reacties op je vraag of aanbod worden automatisch verstuurd naar je opgegeven mailadres. Je kunt bovendien als bewoner je eigen dorp iets bieden. Ook hier geldt: wil je er gebruik van maken, dan moet je je wel inschrijven en inloggen.

Als je klikt op Verenigingen en organisaties zie je een overzicht van alle groepen, bedrijven en organisaties die op deze site actief zijn. Als organisatie kun je je laten zien in deze rubriek. Zo zien anderen snel wat je doet. Om een groep aan te maken, moet je eerst als persoon zijn ingeschreven. Lees verderop meer over het aanmaken van een groep.



Onder de button 'Meer' vind je de overige onderwerpen. Deze vind je ook als blokken op de Home-pagina.

Iets verkopen kun je in de rubriek prikbordadvertenties. Dit kunnen zowel spullen als diensten zijn. Om zoveel mogelijk bewoners de gelegenheid te geven hiervan gebruik te maken, heb je maar een beperkt aantal tekens.

Op de Dorpsradar / Bij jou in de buurt zie je op een kaartje wat zich in het dorp zoal afspeelt. Het is een handig hulpmiddel, waarbij je in het menu (verschijnt links van de kaart) aan kunt geven wat je wil zien. Meld je via je profiel aan voor de Buurtmail om dit in je mailbox te ontvangen. Hoe vaak? Dat geef je zelf aan in je eigen profiel.

Filmpjes uit het dorp Haaren Heb je een filmpje over de wijk? Via YouTube of DailyMotion kun je dat delen met je buurtgenoten. Open de link (of klik op de Home-pagina op het blok 'buurtfilmpjes') en het wijst zich vanzelf hoe je een filmpje kunt plaatsen.

Foto's uit het dorp Haaren Je kunt bekijken welke foto’s dorpsgenoten hebben geplaatst of zelf een foto delen. Dat gaat via de Home-pagina, links onderaan bij ‘buurtfoto’s’, of via 'beheer je berichten', (te zien als je op je naam gaat staan, rechtsboven in de witte werkbalk).
Via de knop ‘plaats zelf’ wijst het zich vanzelf.

Onder Verhalen delen vind je de mooiste verhalen over je eigen dorp. Zelf dorpsverhalen toevoegen kan natuurlijk ook. Om verhalen te plaatsen moet je wel eerst inloggen.

Verenigingen en organisaties
Een nieuwe groep of organisatie maak je aan via 'maak een groep' of 'voeg een organisatie toe (te zien als je op je naam gaat staan, rechtsboven in de witte werkbalk). Met de gegevens die je daar invult, wordt automatisch een eigen groepspagina aangemaakt, eigenlijk een 'site binnen het platform'. Wie de groepssite aanmaakt, is automatisch de beheerder.
Er zijn twee groepstemplates (profielen) mogelijk: 'basis' en 'organisatie extra'. In het basisprofiel plaats je naast de contactgegevens beknopte standaard-informatie. Een extra-profiel geeft je meer mogelijkheden, zoals het plaatsen van foto's, nieuwsberichten enz. Wil je een ander profiel (groepstemplate), mail ons dan: info@haareneen.nl.

Alleen jij, als beheerder, kunt mensen lid maken. Dat kun je doen via ‘deelnemers’, bovenaan bij het groepsprofiel . Het kan ook via de e-mail die je als beheerder ontvangt van iemand die graag wil meedoen. Deze persoon moet wel zijn ingeschreven.
Wie hebben zich allemaal aangesloten bij de groep? Onder het kopje ‘deelnemers’ op je groepspagina kun je zien wie er al lid is van de groep.
Ga je op vakantie? Als beheerder kun je je beheerrechten eenvoudig overdragen naar een ander lid van de groep of van de organisatie. Dat kun je zo vaak doen als je maar wilt. Zo kun je regelen dat er altijd een beheerder beschikbaar is.

Een groep is bijvoorbeeld een vereniging uit ons dorp of een club bewoners uit een straat of buurt die activiteiten onderling met elkaar organiseren Het kan ook een groep mantelzorgers zijn rondom een zieke dorpsgenoot.
Er is een keuze voor een besloten of een open groep. Kies je ervoor om niet zichtbaar te zijn op het platform, dan betekent dit dat je groepsprofiel, diensten, etc.. niet publiekelijk getoond worden. Ook via het zoekvenster kunnen anderen de groepsgegevens niet zien. Bij een niet-zichtbare groep zijn de gegevens en berichten alleen te bekijken door de deelnemers. De inrichting van de pagina is ook zichtbaar voor de redactie van dit platform.

Een nieuw aangemaakte groep verschijnt in de lijst van 'verenigingen en organisaties' op de home-pagina. Van daaruit kunnen dorpsgenoten de groepspagina bereiken. Onder het kopje Acties & aanbiedingen kun je een tijdelijk aanbod kenbaar maken, als je een 'organisatie extra'-profiel hebt.
In het groepsprofiel kun je diensten toevoegen via ‘diensten’, bovenaan bij het algemene groepsprofiel. Zo laat je aan de gebruikers van het platform weten wat de groep doet, wat je aan welke (doel)groep aanbiedt en waar je het aanbiedt.