HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

Wil je populieren planten? Lees dan dit mooie aanbod!

  • 128 weergaven


Particulieren uit de gemeente Haaren die populieren willen planten in weiden en langs wegen kunnen zich tot 15 februari 2020 melden bij Populierenwerkgroep Het Groene Woud voor het verkrijgen van bomen.

Klimaatverandering

Het planten van bomen wordt gezien als een manier om klimaatverandering tegen te gaan. Het Groene Woud heeft een lange traditie met het planten van bomen. Populierenweiden en populieren langs wegen hebben zo het typische landschap in Landschapspark Het Groene Woud vormgegeven. De Populierenwerkgroep Het Groene Woud wil naast het planten van populieren langs wegen extra aandacht besteden aan de aanleg van populierenweiden.

Populieren voor agroforestry

Momenteel is er veel aandacht om bomen te planten; bijvoorbeeld door agroforestry percelen aan te leggen. Agroforestry is een vorm van landbouw waarbij gewassen, gras of vee actief en bewust gecombineerd worden met het planten, beheren en oogsten van bomen (ook noten etc.). De populierenweiden in Het Groene Woud zijn een zeer oud, traditioneel, agroforestry systeem. 

(Bijna) Gratis bomen

De Populierenwerkgroep Het Groene Woud biedt particulieren - bijna gratis - bomen aan voor aanplant van populieren langs wegen (waarmee ze hun zogeheten voorpootrecht kunnen benutten). Zo werden in de loop van de jaren over een lengte van ruim 200 km populieren geplant. Ook dit jaar kunnen particulieren zich hiervoor melden. Voor grondeigenaren die een geheel perceel met populieren willen beplanten - als agroforestry - worden de bomen dit jaar geheel gratis aangeboden.

Melden tot 15 februari

Inwoners uit de gemeenten Sint-Michielsgestel, Meierijstad, Best, Oirschot, Haaren, Vught en Boxtel kunnen zich tot 15 februari 2020 aanmelden bij Rien van de Laar uit Liempde, , 0411- 631332 of 06-53956603.
 Degenen die bomen willen bestellen, liefst per mail, wordt gevraagd het aantal bomen, het adres waar de bomen geplant zullen gaan worden (incl. postcode) en hun telefoonnummer door te geven. De planning is dat de planters rond 1 maart hun bomen dan kunnen komen ophalen.

Populierenwerkgroep Het Groene Woud
Inlichtingen: Rien van de Laar of Piet Rombouts ( / 06-15108084)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.