HaarenEEN.nl

Inloggen of inschrijven

In gesprek met Bartolo van den Braak

  • 440 weergaven


 

Gepassioneerd vertelt de Haarense Bartolo over zijn hobby, die hem overal in contact brengt met mensen, die zijn passie voor muziek delen. Hij straalt als hij vertelt hoe hij jong talent een podium kon geven, bijvoorbeeld in Passion Cuisine. Maar ook bij zijn verhaal over het bezoek aan het favoriete restaurant van Frank Sinatra, zijn idool, in New York: “Frank Sinatra was op dezelfde dag jarig als ik. Hij vertolkte pure ‘life-muziek’, uit het hart en was een markant entertainer. Ik imiteer hem niet, maar hij is zeker wel een inspiratiebron voor mij”.

Bartolo heeft op muziekgebied een indrukwekkende staat van dienst. Begon zo’n 50 jaar geleden als tambour-maître bij de fanfare, op 6-7 jarige leeftijd; was muzikant in het leger, was zo’n 20 jaar lid van de Big Band Four Swing, speelt trompet, bugel en een beetje piano en treedt in heel Nederland -en soms daarbuiten- op als zanger.
 Zijn genre is voornamelijk swing-jazz; hij zingt in verschillende talen, maar niet in zijn moedertaal. “Ik pak het graag professioneel aan: een perfecte uitspraak, goede performance en mijn nummers moeten een boodschap hebben”. Bartolo gelooft in een voortdurende ontwikkeling, om relaxed en gefocust, met veel plezier, te kunnen blijven zingen.

Hij is vaak te vinden in zijn eigen oefenruimte thuis, te midden van instrumenten, apparatuur en vele herinneringen. Hij adviseert in het opzetten van events, heeft een breed netwerk amateurs èn professionals. Naast optredens bij horeca, stichtingen en feestaccommodaties geeft hij ook benefit-optredens zoals voor de wensambulance, Rode kruis en NLdoet. “Als andere mensen ervan genieten, dan geniet ik nog meer”, vertelt Bartolo tevreden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.