Noud Kuipers runt samen met zijn vader Toon en moeder Ria het familiebedrijf.
Het huidige bedrijf is van oorsprong een gemengd bedrijf met vee, vollegrond groentes en aardappelen, gesticht door overgrootvader Geert Kuipers, waarna het is overgenomen door Noud sr, de opa van de jonge Noud.
In die tijd werden er op het bedrijf ook kersen verbouwd en het is Noud jr die hier verder over na ging denken en het initiatief nam om de kersenteelt terug te halen.
Dit heeft geresulteerd in een heuse kersenboomgaard in Haaren, de eerste en enige in onze directe omgeving!
De familie Kuipers heeft 10 verschillende Nederlandse rassen in de boomgaard staan, dit om de periode van plukken zo lang mogelijk te maken. De oogst is nu begonnen en zal tot ongeveer eind juli/begin augustus duren.
Zoete kersen zijn heerlijk puur natuur, erg gezond en op meerdere manieren te eten.
Heerlijk genieten om de kersen zo uit de hand op te eten, in dessert of fruitsalades. Wie kent er niet de warme kersensaus of de bekende kersenbonbon met likeur…..en het restproduct “de pit” is te gebruiken in de bekende Kersenpittenzak.
Misschien is het U ook wel eens opgevallen dat er een heel dicht insecten-net over de boomgaard zit gespannen.
Navraag bij de familie leerde me dat dit insecten-net de kersen beschermt tegen vogels en vooral tegen de Suzuki fruitvlieg (nee, geen familie van de andere brommers :-))
Gewone fruitvliegen leggen hun eieren op beschadigd, overrijp en rottend fruit.
De Suzuki fruitvlieg legt daarentegen eitjes, net onder de schil, in nog rijpend en onbeschadigd fruit en veroorzaakt daarmee schade aan gezond fruit. Hiermee is dit gaas een biologisch vriendelijke manier om de Suzuki fruitvlieg te bestrijden.
Naast de ‘Kersen van Kuipers’ zijn ook eigengemaakte jam en sappen en andere streekproducten te koop.
We zijn blij dat in Haaren weer kersen van eigen bodem te koop zijn!
We laten ze ons smaken!