Haareneen.nl

Inloggen of inschrijven

HaarenEEN ondersteunt graag het initiatief voor rolstoelvriendelijk parkje achter de kerkEn zo stond Jeanny Mathijssen gisteren ineens voor wethouder Martien Vromans, met 240 ondersteuningsverklaringen in haar hand. Met haar persoonlijke woordje vroeg zij opnieuw aandacht voor het mooie parkje achter de kerk. Ontstaan als 'retentievijver' voor de afvoer van het regenwater uit de omgeving, nu een schitterend natuurgebiedje in wording.
Wat begon als een wandeling met haar tante Josje van Boxtel, die daar graag wandelde en ook op een bankje wilde rusten, met uitzicht op de vijver, vissende kinderen en uiteraard de mooie kerktoren. Juist het onverwachtse overlijden van haar tante heeft deze actie een boost gegeven. En hoe mooi dan om te zien, hoeveel dorpsgenoten dit ook willen en zelfs mee handtekeningen gaan verzamelen, om dit voor elkaar te krijgen. Zo zamelde em. pastoor Muskens er ook zo'n veertig in. Dank!
Juist omdat zoveel dorpsgenoten dit ook willen, is het voor HaarenEEN aanleiding geweest dit initiatief volledig te ondersteunen en er actief mee aan de slag te gaan.  Inmiddels heeft al een eerste gesprek plaatsgevonden met omwonenden (Stichting Leyepad 2.0), de Beweegroute en gemeente Haaren. Ook Scouting Haaren gaat aansluiten, wellicht ook nog de andere toekomsitge bewoners van de Leyepad. Zo willen we samen er voor zorgen, dat dit unieke gebied achter de kerk een mooie invulling krijgt, inclusief het oude voetbalveld van weleer. Op dit moment worden er tekeningen gemaakt. Binnenkort volgt al het tweede gesprek. En de naam? Wij noemen het nu nog 'het parkje achter de kerk", anderen weer 'Natuurtuin".  Straks moet gewoon een mooie naam volgen. Maar willen we het ook op een leuke manier 'openen' én gaan we proberen dat ook het onderhoud daarna geregeld wordt, zodat het een gebied wordt, waar we met zijn allen trots op blijven. En dat zou tante Josje van Boxtel dan ook zeker zijn!

U hoort van ons! HaarenEEN, voor de klik met ons dorp!Deel dit bericht!