Honing kent vele toepassingen, het is lekker op brood maar doet het ook goed in als vervanging van suiker in zoete recepten of als smaakmaker bij groente, vlees of vis gerechten.
Mensen die pure honing te zoet vinden, kunnen op deze manier toch profiteren van dit waardevolle natuurproduct.
Bij toepassingen van honing boven de 40°C worden de waardevolle enzymen geheel of gedeeltelijk te niet gedaan. Voeg de honing zo mogelijk toe na afkoeling van het gerecht tot ongeveer 40°C , zoals bij thee melk en appelmoes.
Een recept voor heerlijke honing koekjes (30 tot 40 stuks).
📍120 g boter
📍120 g suiker
📍5 eetlepels honing
📍1 gekopt ei
📍450 g bloem
📍snufje kaneelpoeder
📍halve eetlepel bakpoeder
📍snufje zout.
Roer de boter en suiker schuimig en voeg de honing en het geklopte ei aan toe.
Zeef de droge ingrediënten en roer deze door het creme-mengsel. Rol er kleine balletjes van.
Plaats ze op een ingevet bakblik en druk ze plat met een vork. Bak ze voor 10 tot 15 minuten in de oven op 180°C.
Veel bakplezier.
Auteur Bert Opsteeg